Förkylning 23.00

Skrev ett inlägg häromdagen, men var inte helt färdig då jag pausade med lite mat. När jag sedan kom tillbaka och skulle skriva de sista raderna så var allt försvunnet. Just my luck, right?  En liten anledning till att jag tänkte mig ha tid över till att prata av mig i en blogg var för att jag var utan jobb. Men så kom minusgrader och nyheten om att Vallåsen skulle öppna. Jag var snabb på telefonen och sa att jag var "tillgänglig" för jobb. Så i måndags ringde Fredrik Hedin och undrade om jag kunde jobba på tisdagen. Självklart! Så nu har jag jobbat där 3 dagar, i tisdags var det ju riktigt fina förhållande och en del folk faktiskt, men i går och i dag med plusgrader, regn och blåst så har inte folket direkt vallfärdat för att dra lite svängar på de halländska alperna. I dag har jag fått lära mig lite hur det funkar i uthyrningen med bindningar och pjäxor och så, samt skruvar och mekat med muttrar från en snökanon. Okej, jag satt lite i liften också, men eftersom jag åkt på en kjempe förkylning (ca kl 23.00 i går kväll) så fick jag inte stå ute och anstränga mig för mycket i dag. Omtänksamma chef. 
Om min förkylning är bättre i morgon så ska jag ABSOLUT damma av skidorna och pjuxen och ta några åk på kvällen/eftermiddagen. Jobbar ju 08.45 till 15.00 i morgon så...tid finns. 

Jag är ju lite av en funderare, vilket det självklart finns både nackdelar och fördelar med. Men jag kan inte låta bli att sakna och tänka på folket i Ålesund. Kan till och med sakna min promenad runda och Sverker Eliasson (min lånekatt som inte var den mest normala katten faktiskt...). Med lite blandade känslor hoppas jag nog ändå kanske på en tur upp till nyår för ett kärt återseende.

Helgen närmar sig. På lördag har jag ju i stort sett lovat Dan att hänga med på Timbuktu & Damm! i Halmstad, men eftersom det är Pepes (och jag kan komma in på VIP genom Vallåsen) så lockar det en hel del med. Varför är det så, när det väl händer något så ska det krocka med varandra?!!? Vi får se.

Fridens liljor

nollgradigt

Ställer mobilen på 09. Klokt. Om man inte ska sova bort hela f.m så känns det säkrast så. Men alltid finns det något som vill störa en. I går väll växte en oförskämd hyresgäst sig fast i min tung-spets. Hyresgästens namn var Förkylning Blåsasson. Tyckte väl att det var en attraktiv plats att bosätta sig på. Tänk en helt egen udde, perfekt. Lyckas väl till slut somna vid 02 eller något sådant.

It´ll wake up some change
Stones in the pipeline
Like some new moutain range
Leave the lowlands behind
They take your photograph
You come into existance
You realize it´s your path
In this very instant

Tonerna av norska Madrugadas underbara låt The kids are on high street ljuder ur mobilen. Time to wake up.
Skriver i hop några rader i ett mail och skickar i väg det de dryga 100 milen mot nordväst som ger ett slutligt mål
som heter Ålesund och min f.d arbets kamrat tillika extra mamma Kari. De ska ha julbord i kväll. Skulle gärna varit
där,de är härliga, de där norrmännen. Men det får bli tacos och fest med Kristina och Sara i stället. Vilket säkert blir
fint det med.

Steg ur sängen och såg med viss förvåning att det ju faktiskt låg ett vitt täcke över höstlandskapet. 
Frost, var min första tanke, men gladeligen såg jag att det var snö. 
Säkert inte mer än 2-3 cm, men man ska i bland vara glad åt det lilla.
Men vackert var det. Snö-kristallerna gnistrade av solens bleka strålar. Himlen stoltserade med en djup havs-blå bakgrund. Dramatiskt.

Skrapade av "all" snö från bilen. Det var ett tag sedan man var tvungen att göra det, slog det mig. Jag menar förra vintern hade jag ju den otroliga fördelen att ha garage. När jag sedan susade i väg så virvlade snön runt bilen. 
Laholm. Tog en drop in tid hos frisören. Kände mitt hår kunde behöva en liten upputsning. Blev inget vågat, blev bara en liten fin putsning av hårtopparna för denna gången. Sedan inhandling av lite goda drickor på systembolaget. Kanske kan få användning av dem i helgen eller en annan helg. På väg till farmor gjorde jag dagens goda gärning. Jag hjälpte en gammal dam med hennes ja vad det nu heter "gå-vagn" upp på trottoaren. Väl hos farmor ingen hemma, hon var tydligen ute på äventyr. Så det blev istället en tur inom affären för köpa av några äpplen. Lyckades övervinna min vilja att köpa godis. Well done. 

Nu funderar jag på att städa bilen eller möjligen lite här inne i huset. Eller så tar jag en fika...

Fridens liljor

23.07

 Varför inte? "Alla andra" gör ju det. Om man har tid över, någon gång. Kanske. Ja kanske det kan vara en god idé, eller? 

Tanken slog mig i går, att skriva om tankar och funderingar är ju aldrig fel. Sedan är du ju inte så ofta man får prata av sig utan att någon ser på en med frågande ögon och förmodligen tänker "Vad är det för fel på henne i dag då?". Kanske. Eller tvärtom "Gud vad intressanta funderingar tjejen har..."



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0